OXFORD BROOKES UNIVERSITY

Case study

Since its opening in 2007 the SWUC at Oxford Brookes has been an innovative social learning base for both students and staff alike. To keep up with increasing demand and numbers the ground floor has undergone a £36,000 refurbishment, ensuring it remains attractive to all users.

Project:
Refurbishment of Simon Williams Undergraduate Centre (SWUC)

Client:
Oxford Brookes University.

Products Used:
Unite, Adlington Mesh, Alvier, Lifetsyle Tables, Script Tables, Bench Squared, Stratt.

Brief:
The brief was to maintain its original purpose of it being a vibrant social learning centre, whilst maximising the ground floor space for socialising. In addition the furniture needed to be in keeping with rest of the campus and 85% portable to allow flexible use of the space.

Solution:
Working in conjunction with Bowyers Office Equipment Gresham designed a solution which met the brief and in turn increased productivity of the learning space. By changing the existing style of sit down desking areas for the computers, to a more touchdown hub style learning environment, it meant that students are still able to use the area as a learning zone but discourages people to spend many hours there, freeing up time for more users. This in turn enabled the space to increase its social capacity from 112 to 164.

Clients View:
“We were extremely pleased with the service and quality of product we received from Gresham and Bowyers. They proposed a furniture solution which fitted our brief perfectly, and has increased productivity of the centre. Since the new furniture has been installed it has given the building a new lease of life and is being enjoyed by the staff and students alike. We look forward to working together on future projects across the campus.”

Jason Jolliffe, Oxford Brookes University